referentie


Het testteam van de kidsweek kwam in februari 2014 langs voor een workshop in het atelier van de afvaljuf en gaf de workshop afvalbeesten het eindcijfer 8,8.
Puck 10 jaar: "Ik zou dit wel vaker op school willen doen"
Gino 8 jaar: "Ik zou willen dat deze workshop 2 dagen duurde"
KIDSWEEK test feestteam


Soms hoor je mensen, staand voor een schilderij van Mondriaan, zeggen: 'Ja dat had ik ook kunnen verzinnen'. Zo is het in een workshop van Carolien Adriaansche ook. Het lijkt zo eenvoudig: poppetjes maken van een Dreft-fles of dieren tekenen op straat met stukjes kauwgom op het trottoir als uitgangspunt. Maar in die ogenschijnlijke eenvoud schuilt de kracht: het alledaagse niet als vanzelfsprekend zien. Alles is geschikt om iets nieuws van te maken. En heus, dat kunnen wij niet allemaal, zoals we ook niet allemaal een Victory Boogie Woogie kunnen schilderen. Maar wel een stukje meer na een workshop van Carolien!
Leo Sterrenburg
theatermanager Theater Dakota

I met Carolien at a different role than a "afvaljuf" for children.
She has been my tutor for the workshops I want to design and run myself. I have made use of her precious experience with working with children, her unlimited imagination when it comes to creating art from unwanted items and her direct and clear way to communicate her thoughts. I believe Carolien has a lot to offer from the position of a trainer to the ones who like, she, can identify precious treasures in the humblest of materials. That's art itself!"

Christina Tsene

Carolien Adriaanse ziet leven in levenloze dingen en door haar zien kinderen dat ook. Lege verpakkingsmaterialen, spullen die kapot zijn of versleten krijgen tijdens de workshops van Carolien een tweede leven. Van petflessen, stofzuigerslangen, lampen, fietsonderdelen, het maakt niet uit wat, laat zij kinderen wonderlijke wezentjes maken die met verbaasde ogen onze wereld in kijken. Daarbij worden inventieve verbindingsmaterialen gebruikt zoals kunststofklei en in repen geknipte oude fietsbanden.
Carolien Adriaanse heeft een aantal keren workshops gegeven op De Parkiet, de school waar ik lesgeef, en het was telkens een groot succes. De boom vol wonderlijke wezentjes die de kinderen van groep 3 een paar jaar geleden met haar hebben gemaakt heeft nog lang de hal van onze school gesierd. Dankzij Carolien kijken kinderen met een frisse blik naar hun vertrouwde omgeving. Gewone dingen maakt zij bijzonder.
Geert Snijders,
Leerkracht Basisschool De Parkiet


Ik ben al jarenlang fan van de workshops van Carolien! Prachtig mooie dingen maakt ze van afval. Ze kan zich heel goed inleven in de belevingswereld van kinderen en ontstijgt door haar werk- en zienswijze het zomaar iets maken van afvalmateriaal. Carolien voegt echt iets toe.
Miranda Timmers 
medewerker educatie Noord Brabants Museum


Volgend jaar komen we zeker weer op bezoek als je dat ok vind.  
Matthijs Reis, docent VO de Populier, Den Haag - februari 2015


Allereerst wil ik je nog heel hartelijk bedanken voor de geweldige manier waarop je bij ons op school de workshop hebt verzorgd! 
Zowel collega's als kinderen hebben ervan genoten. De manier waarop je kunst introduceerde sprak ons aan.  Alles wat de kinderen erin zagen was goed, fantastisch! Zeker ook voor onzekere kinderen.
Janneke de Lange, leerkracht BS de Poort in Bleiswijk, alle groepen februari 2015


De kinderen hebben van je workshops genoten. Wat zijn er mooie kunstwerken gemaakt!
Margriet Schreuder, directeur BS de Tjongelinge, Oldeberkoop, alle groepen juni 2014


Carolien had vooraf goed aangegeven met welke materialen leuke werkstukjes zouden worden gemaakt. In één dag heeft ze 400 kinderen tot zeer uiteenlopende beesten van afval geïnspireerd. Het afval dat overbleef, stonden veel kinderen niet aan de afvaljuf af, want ....................ze wilden thuis nog meer beesten maken. Het was een succes! Voor het verhaal van het stimuleren van hergebruik van materialen hebben we zelf gezorgd.
Jan Coumans, leerkracht Wilhelminaschool, Helmond, alle groepen, februari 2015Samenvatting Evaluatie formulieren Fantasiebeesten door groep 3 2012/2013, Gouda
Algemene indruk van de lessen
De kinderen hebben ademloos gekeken naar de voorbeelden, erg verrassend, goede instructie.
Aandacht van de leerlingen
Erg betrokken, de aandacht van de kinderen bleef heel goed er werd ook veel aandacht besteed aan de kinderen, de fantasie werd geprikkeld en er werden veel vragen gesteld.
Reacties van de kinderen
Ze vonden het erg leuk ze wilden er nog wel een fantasiebeest maken, de kinderen waren super enthousiast.
Wat vonden de kinderen van het verhaal
De kinderen werden duidelijk geprikkeld, de fantasie van de kinderen ging alle kanten op, vooral het familieportret sprak erg tot de verbeelding, het verhaal was goed te volgen.
Wat vond u van het eindresultaat
De resultaten waren zeer uiteenlopend en verrassend. Ook konden de kinderen redelijk zelfstandig aan de slag.
Reacties van de docenten
Zeer positief, ze vonden het een erg leuk activiteit die voor herhaling vatbaar is.

referentie verjaardagsfeestjes
• De workshops die Carolien geeft, zijn echt heel leuk. Mijn dochter heeft het op haar verjaardagsfeestje met vriendinnen gedaan. En iedereen kan zijn eigen zelfgemaakte kunst-beesten meenemen. Resultaat is heel verschillend, maar verbluffend. Een echte aanrader!!
Thea Pompen 9-10-11

• We hebben voor de 6-de verjaardag van onze zoon een partijtje bij ons thuis gedaan, waarbij Carolien een workshop “rakketten maken” kwam geven. Dit was echt de beste activiteit ooit voor zo’n groep van 8 kleine wilde mannetjes. Carolien had alles heel goed voorbereid, waardoor de knutsel-activiteit overzichtelijk bleef, toegankelijk en van perfecte duur, voor de nog beperkte attentie-boog van die kleintjes. Het hoogtepunt was duidelijk het afschieten van de rakketten. Wat een sensatie. Ze konden er geen genoeg van krijgen.
En wij ook niet.

Naar aanleiding van het succes van het partijtje van onze zoon, hebben we meteen Carolien geboekt voor de 8ste verjaardag van onze dochter, die 4 weken later plaats vond. We zijn toen met een groep van 10 kinderen naar Carolien’s atelier gegaan om dieren te knutselen van afvalmaterialen. Wat een heerlijke inspirerende werkplek, volgeladen met perfect georganiseerde “rommel”, wat geen rommel bleek, want binnen no time werd het omgetoverd tot de mooiste kunstwerken. Carolien heeft de gave om op een zeer enthousiaste manier binnen een chaotische setting de orde te bewaren en de kinderen te inspireren om net even dat stapje verder te gaan in hun creativiteit. Ze doet dat in een taal die kinderen aanspreekt. Er is niet een kind geweest dat niet enorm genoten heeft van deze dag.
Brigitte 21-10-11


 

1 opmerking: