17-02-2016

abstract

Abstracte kunst is niet iets waar kinderen gelijk warm voor lopen. Maar neem je er de tijd voor dan is het een fijne en inspirerende ervaring. Leerlingen van KC Bamboe, groep 4, brachten met mij een bezoek aan de muurschildering die Willem Hussem bijna 60 jaar geleden in HBS Zuiderpark maakte.
We hebben er de tijd voor genomen om te kijken wat er allemaal te zien is, als je beter en langer kijkt ontdek je veel vormen die ergens op lijken. En in sommige vormen kun je zelfs meerdere dingen herkennen. Ook leuk als een leerling dan plotseling de handtekening van de kunstenaar ontdekt.

In het oude HBS pand aan de Zuidlarenstraat zitten nu creatieve ondernemers en theater Dakota. De oude filters uit de theaterlampen van theater Dakota (en ook van Theater aan het Spui) gebruik ik al jaren in mijn recycle workshops. Dit keer vormden de gekleurde filters de basis voor de abstracte werken die de kinderen n.a.v. het kunstwerk een week later op school maakten. Zelf een abstract werk maken valt niet mee.

Wil je zelf de muurschildering van Willem Hussem bekijken dan kan dat. Koop een kaartje voor de film in theater Dakota en je loopt door het kunstwerk de filmzaal in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten