23-09-2015

Gratis Openluchtmuseum in Den Haag

Van 22 september t/m 4 oktober 2015 reizen gebruikers van tram 2, 3 en 4 in Den Haag langs een gratis expositie. De expositie bestaat uit negentien kunstwerken die gemaakt zijn in het atelierpand van Kunstgreep ‘95 op de Prinsegracht 64 te Den Haag. Kunstgreep ’95 bestaat twintig jaar en dat vieren ze middels een abri-museum met posters bij diverse tramhaltes. De expositie is ook te voet te bekijken. De deelnemende haltes zijn Westeinde, Brouwersgracht, Grote Markt, Spui en het Centraal station.


tram 2, 3 en 4, halte WesteindeDe expositie is net zo uiteenlopend als de negentien kunstenaars die in de ateliers bij Kunstgreep ‘95 werken. Op de posters staan foto’s van (abstracte) schilderijen, illustratie, animatie maar ook afvalkunst en batik.

In het pand zijn zowel jonge - als gevestigde kunstenaars en ontwerpers gehuisvest die inmiddels kunnen rekenen op internationale klanten en opdrachtgevers.
Onder andere musea, Moleskine, Starbucks, restaurant de Kromme Watergang**, Colette in Parijs behoren tot hun klantenkring.
De deelnemende kunstenaars zijn Carolien Adriaansche, Margot Bévort, Gonda de Bles, Lukie de Bree, Sarah Cloos, Ellen Goldman, Truus Groen, Jordan Herregraven, Daniéle Knirim, Jhoeko Langendoen, Jaap Maartense, Benita Mylius, Marie Anne de Rooij, Inge Simonis, Evelyn Snoek, Lisette Stuifzand, Machiel van Soest, Ellen van Toor en Rogier Wieland.


Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 is het pand van Kunstgreep ’95 geopend voor publiek tijdens de Open atelierdagen. De deuren aan de Prinsegracht 64 staan beide dagen open van 11 tot 17 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten