04-01-2014

vuurwerkafval

Er is aan het einde van vorig jaar 65 miljoen kilo vuurwerk verkocht. De vraag is: hoeveel afval levert dit op? Vuurwerk bestaat voor een groot deel uit papier/karton, kruit en soms plastic. Een deel van het vuurwerk, het kruit 'verdwijnt' na het knallen. Ik heb geen idee wat de verhouding papier/kruit is. Dat verschilt natuurlijk ook nog per soort vuurwerk.
Op het net kwam ik dit tegen:  Elk jaar blijft er in Nederland ruim 3 miljoen kilo vuurwerkafval in de straten achter. Dit zijn zo'n 300 vuilniswagens!
Wat is er gebeurt met de overige miljoenen kilo's?
De straten zien er gelukkig wel een stuk schoner uit dan woensdagochtend. Toch zal ik de komende weken nog geregeld van de fiets stappen om een 'vergeten' vuurpijlpunt op te rapen.

1 opmerking:

  1. Wij hebben een groot assortiment aan verschillende soort Vuurwerk Boskoop. Variƫrend van knalvuurwerk tot vuurpijlen tot het mooiste siervuurwerk. Wij verkopen onder andere het merk Pro-Line en Asian Budget. Dit zijn merken van zeer hoge kwaliteit die, voor de verkoop, uitgebreid getest worden. Zo komt alleen het veiligste vuurwerk in de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen