04-12-2014

zie ginds komt de stoomboot...

'Mijn' 80 kleuters hebben afgelopen weken allemaal een eigen stoombootje gemaakt. Ieder kind was vrij om dat naar eigen inzicht te doen. Zo ontstonden er heel verschillende boten. Van klein en eenvoudig tot ingenieuse bouwwerken. Veel concentratie en plezier!
De week erop zijn ze de boten gaan verven. Alweer zo'n ontspannen les waarin ik alle tijd had om even met iedereen een praatje te maken. 
Bijna alle kinderen vinden dat hun bouwwerk een stoomboot is, een enkele boot is een vliegtuigboot geworden en er is ook 1 speedboot van papa bij. 
De meeste boten hebben slaapkamers voor de pieten, sint  en Americo en sommige boten hebben kleedkamers, televisiekamers, inpakkamers voor de cadeautjes en badkamers zodat de pieten hun tanden kunnen poetsen. 
Verder zitten er randjes op de boot zodat je niet overboord kan vallen, zijn er springkussens, glijbanen en duikplanken.
Er zijn ook elektrische stoomboten bij met een stuur en een propeller. Soms zit er een aan/uit knop op de boot of een knop om sneller te varen.
En natuurlijk niet te vergeten een pepernotenfabriek.

Ik had heel veel kurken meegebracht die als schoorsteen dienst konden doen. De boot van Mustafa heeft echter geen schoorsteen: "Stel dat dikke piet erin blijf vast zitten dan krijgen we 5 december geen cadeautjes...." 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten